Projekt "Starost nije bauk" je primjena teorijskih strukovnih znanja i vještina naših učenika u Irskoj... pročitaj više

O nama

Medicinska škola Pula

Medicinska škola Pula djeluje od 1956. godine, a u njoj je zaposleno 48 djelatnika. Školuje učenike u tri obrazovna programa, a to su medicinska sestra opće njege – medicinski tehničar opće njege i fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka i primalja asistent/primalja asistentica. Nastavu pohađaju učenici raspoređenih u 11 razrednih odjeljenja. Škola svake godine sa svojim projektima sudjeluje na državnim susretima zdravstvenih škola Republike Hrvatske i regije pod pokroviteljstvom Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te SEMEP-u. Nositelj je dva projekta u Istarskoj županiji na temu zdravlja, surađuje i provodi aktivnosti s raznim udrugama kao što su: Liga protiv raka, Društvo distrofičara Istre, Udruga slijepih i slabovidnih osoba Istarske županije, Udruga gluhih i nagluhih osoba Istarske županije, Hrvatskim Crvenim križem i njegovim Prihvatilištem za beskućnike, domovima za stare i nemoćne „Alfredo Štiglić“ i „Sveti Polikarp“, Dom za psihički bolesne odrasle osobe „Vila Marija“ i Dječji dom „Ruža Petrović“. Sudjeluje na stručnim skupovima međužupanijske i državne razine na kojima predstavlja svoje rezultate. Maturanti škole svake godine provode aktivnost „Ne bacajmo brašno!“ koje se donira Crvenom križu, a dosad je prikupljeno oko 3 tona brašna.

Škola radi na više lokacija, a u pripremi je izgradnja nove školske zgrade koja bi omogućila bolje uvjete rada, a putem mobilnosti učenika i nastavnika osiguralo bi se stjecanje novih znanja i vještina u cilju internacionalizacije istih.

Dosadašnja iskustva škole u projektnim aktivnostima:

Škola je bila partner u projektu Enhancing the School Curricula with the aim of promoting the Healthy Lifestyle (Grant scheme: Modernisation of school curricula in VET schools in line with the changing needs of the labour market/economy 2012.-2014.), a trenutno je partner u projektu „DROP-APP: give voice to youngsters through new technologis to fight drop-out!“, 2014. – 2017. u sklopu Erasmus+ programa, Ključna aktivnost 2.

Nositelj projekta Erasums + programa, Ključna aktivnost 1 "Zdravstvena njega i rehabilitacija u gerontologiji i palijativnoj skrbi" 2016.-2017. 2016-1-HR01-KA102-021848. Projektne aktivnosti unutar ovog projekta odnose se na mobilnost učenika usmjerenja medicinska sestra opće njege - medicinski tehničar opće njege i fizioterapeutski tehničar- fizoterapeutski tehničarka u Dublin u Irskoj koja će se provesti u vremenskom periodu od 01.04.2017. do 15.04.2017. godine uz pratnju dva strukovna nastavnika. Učenici će za vrijeme mobilnosti odraditi 80 sati praktičnog rada u domovima za umirovljenike.

Škola ima iskustva u projektima kao partner i nositelj projekta. Kroz KA1 projekte mobilnosti želi osnažiti svoje kapacitete u provođenju projekata te podići kvalitetu škole, no prvenstveno iskoristiti priliku da svojim učenicima omogući stručnu praksu u inozemstvu kako bi njihovo srednjoškolsko obrazovanje bilo kvalitetnije i kako bi postali konkurentniji na tržištu rada po završetku srednje škole.