Projekt "Starost nije bauk" je primjena teorijskih strukovnih znanja i vještina naših učenika u Irskoj... pročitaj više

Učenici Medicinske škole na praksi u inozemstvu: Medicinske su sestre u Irskoj po satu plaćene gotovo kao što u Puli dobiju u jednom danu

U Irskoj malo tko radi puno radno vrijeme. Poslodavcu je bitno da ima pokrivenu smjenu, a radnici sami odlučuju koliko će raditi. Puno je onih koji rade samo četiri sata dnevno, ali i onih s 12-satnim radnim danom. Irci gotovo u pravilu rade kraće od stranaca. Satnica medicinske sestre kreće se oko 19 eura.

Opširnije >

Održana rasprava za učenike: “Učim. Volontiram. Putujem. Je li moguće?”

Mislite li da je moguće da današnji mladi usklade sve ove tri nabrojane aktivnosti? Učenje, volontiranje i putovanje? Kako im društvo, sustav i politike u tome mogu pomoći?

Opširnije >

Učenici i nastavnici Medicinske škole odlaze na praktičnu nastavu u Irsku

ERASMUS + K1
28 učenika iz usmjerenja medicinska sestra/tehničar, fizioterapeutski tehničar/tehničarka i tri strukovna nastavnika Medicinske škole Pula odlaze u Irsku na mobilnost u vremenu od 14. do 28. travnja 2018. godine gdje će učenici odraditi 80 sati praktične nastave u domovima za starije i referentnim centrima u gradu Dublinu u cilju provođenja Projekta „Starost nije bauk“ , Erasmus + K1.

Opširnije >

Rad u staračkim domovima u Dublinu vrijedno je iskustvo

Drugu godinu zaredom 28 učenika i tri nastavnika Medicinske škole Pula otići će u Irsku na dva tjedna. Učenici druge godine usmjerenja medicinska sestra/tehničar i fizioterapeutski tehničar/tehničarka u Dublinu će od 14. do 28. travnja odraditi 80 sati praktične nastave u domovima za starije i referentnim centrima, a sve to u cilju provođenja projekta "Starost nije bauk" kroz program Erasmus+K1.

Opširnije >

Konferencija "Vještinama do napretka" - Mirhada Šehić - EU projekti - Starost nije bauk

 

 Konferencija "Vještinama do napretka" - Mirhada Šehić - EU projekti - Starost nije bauk

Praktična nastava u Irskoj

Učenici Medicinske škola Pula bili su na mobilnosti Erasmusa+ od 14. do 28. travnja 2018. godine u Dublinu gdje su odradili 80 sati praktične nastave kroz projekt "Starost nije bauk".

Opširnije >

Medicinari stekli vrijedno iskustvo u staračkim domovima Dublina

Učenici od drugog do petog razreda pulske Medicinske škole dio svoje obavezne prakse odradili su u irskom glavnom gradu Dublinu - volontirajući u devet staračkih domova. U Irsku su na dva tjedna otputovali u sklopu programa "Starost nije bauk" za koji im je Agencija za mobilnost i programe EU-a odobrila za školsku godinu 2017./18. i 2018./19. financijsku potporu u iznosu od 106.235 eura.

Opširnije >